2/20/2012

Izpod peresa Muamarja Al Gadafija

ZELENA KNJIGA

DEMOKRACIJA - LJUDSKA OBLAST
... Pravzaprav nastaja diktatura preoblečena v demokratično oblačilo. Takšna je stvarnost večine političnih sistemov na svetu, ki so očitno ponaredek resnične demokracije. To so diktatorski režimi. 

Ustvarjalnost je splav demokracije. 

DEMOKRACIJA JE NADZOR DRUŽBE NAD SAMIM SEBOJ.

Vsak posameznik ima pravico izražati svoje občutke, četudi se želi obnašati kot norec, in izraziti svojo norost. 

Dninar, pa če ima še tako visoko plačilo, je neke vrste suženj. 

ŽENSKA
Ženska je človeško bitje  in tudi moški je človeško bitje, to je nesporno in o tem ni dvoma. 
Žena je ženskega spola, moški je moškega spola. Po mnenju ginekologa ženska dobiva menstruacijo oziroma trpi slabost vsak mesec, moški nima menstruacije zato, ker je moškega spola. Torej on ne trpi zaradi slabosti vsak mesec, saj ne dobiva menstruacije. Ta mesečna slabost je v resnici izgubljanje krvi. To pomeni, da je ženska zato, ker je ženskega spola, po prirodi slaba zaradi izgubljanja krvi vsak mesec. Če ženska ne dobi menstruacije potem je noseča. Ko je noseča takrat je zaradi prirodnih razlogov slaba skoraj leto dni in njena aktivnost je omejena, dokler ne rodi. Ko žesnka rodi ali splavi, se prične porodno obdobje, kar je spet slabost, ki spremlja žensko ob vsakem porodu ali splavu. Moški ne more biti noseč, zato je prirodno tudi, da ne rodi. 
Ženske so enostavno nujnost in alternativa njihovemu obstoju je prenehanje človeškega življenja. 
V luči pravila, da se ženska in moški v ničemer ne razlikujeta, ženska seveda ni svobodna. 

MELODIJE IN UMETNOST 
Človeštvo je resnično zaostalo, saj se človek ne more s svojim bratom sočlovekom pogovarjati z istim podedovanim jezikom, ampak le z naučenim jezikom. Vendar pa je samo vprašanje časa, ko bo človeštvo uresničilo ta cilj, če civilizacija do takrat ne bo propadla. 

ŠPORT, JAHANJE IN PRIREDITVE
Gledališča na stadionih bodo izginila, ko ne bo več nikogar, ki bi tam sedel. Ljudje, ki niso sposobni odigrati herojske vloge v življenju in ki ne poznajo zgodovinskih dogodkov, niso resni v svojem življenju in so nesposobni gledati v prihodnost. To so tisti banalni ljudje, ki napolnijo gledališča in tribune na prireditvah z namenom, da bi gledali dogodke iz življenja, jih spoznali, kako potekajo, ravno tako kot učenci sedijo v šolskih klopeh zato, ker so neizobraženi in povrh še nepismeni. 
Tisti, ki sami ustvarjajo življenje, nimajo potrebe po gledališču ali kinodvorani ob pomoči igralcev opazovati, kako poteka življenje. Enako jezdecem, ki jahajo svoje konje ni potreben prostor na tribunah hipodroma. Če bi vsak imel svojega konja ne bi obstajal nihče, ki bi na tribuni ploskal. 
Beduini zaradi tega ne kažejo zanimanja za gledališče in prireditev, saj so delovni in resni v svojem življenju. So ustvarjalci resnega življenja in zasmehujejo igro. Beduinske skupnosti ne gledajo igralcev, ampak same skupinsko sodelujejo pri veselju in igrah ker čutijo naravno potrebo za tem se vključujejo brez razmišljanja.


Ni komentarjev:

Objava komentarja